Kladdkakan:
150g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 liten expresso
Fudge:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
50 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa ihop ägg socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl kakao och rör tillsist i smöret.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 20 minuter och låt kakan svalna i formen.
- Koka fudgen: blanda grädde, socker , sirap och choklad i en kastrull och låt koka under i ca 5 minuter omrörning. Tag kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll den på kakan och låt kallna.
- Sikta över kakao och servera med lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar