tisdag 15 juni 2010

Paella


Ingredienser (4pers)

  • 8 st gambasräkor
  • 8 st blåmusslor 
 

  • 1 st hel kyckling

  • 1 pkt saffran

  • 5 dl avorioris (långkornikt ris)

  • 1 l hönsbuljong

  • 1 burk krossade tomater

  • 1 burk bondbönor
  • 1 st paprika

  • 1 st gula lökar

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 200 g gröna bönor
  • 0.5 dl olivolja

  • 2 msk paprikapulver

  • 1 krm chilipulver
  • 1 st lagerblad

  • 1 tsk havsalt

  • Nymalen vitpeppar
  • Citron

Gör så här

1. Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar).

2. Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda).

3. Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.

4. Bryn kycklingen i pannan.

5. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.

6. Häll över buljongen, tomaterna, bönorna, saffran, paprikapulvret och chilin.

7. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.

8. När 5-6 minuter återstår läggs dom tvättade blåmusslorna och räkorna ner. Garnera med citronklyftor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar