fredag 17 augusti 2012

Vanilj & Choklad Pannacotta



Till 6 personer:

5 dl Grädde
1 Vaniljstång
3 dl Turkisk Yoghurt
1 dl Socker
60 g mörk 70% choklad
2 tsk gelatin pulver
3 msk vatten


Gör så här:
Delar vaniljstången på mitten, bryter isär chokladen och smälter den i mikro eller med hjälp av vattenbad.

Häll sedan i 5 dl grädde, 1 dl socker &; vaniljstången i en kastrull. Koka upp & rör om försiktigt hela tiden, när det har kokat upp, sänk värmen och låt det puttra i några minuter. Jag brukar röra om lite, håll koll så det inte bubblar över. E
fter någon minut tar ni av från spisen, tar ur vanilj stången & rör ner yoghurten.

Nu kan ni ta 3 msk vatten och blanda med gelatin pulvret i en liten skål, kör det i mikron en liten stund till det löst sej. Sedan blandar ni ner det också i smeten. När allt utom chokladen är blandat så häller ni upp hälften av smeten i en annan skål eller vad ni nu har, blanda sedan i den smälta chokladen tills smeten blir jämn och fin.
Häll i chokladsmeten i glasen. Låt nu choklad delen stelna till i ca 1-2 timmar, ni får gå och känna på dom lite försiktigt.

Klart? Ja då håller ni i vanilj delen som ståt framme undertiden.
Ni ska alltså inte ställa in den delen i kylen, medans chokladen stelnar. (Då stelnar ju den också)


Sen är det bara in med allt igen i kylen och vänta tills hela godingen har bra konsistens.
Sedan är det bara att njuta, till sommaren är det underbart gott med jordgubbar 
& hallon till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar