tisdag 10 maj 2011

Giouvetsi


  • 1 kg grytbitar av nöt eller lamm
  • 5 msk olivolja
  • 2 till 4 lök, beroende på storlek
  • 1 dl vitt vin (eller rödvin)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 2 buljongtärningar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk kanel
  • salt, peppar
  • 1 nypa socker
  • 3 dl risoni
  • 4 dl vatten (mer vid behov)
  • Fetaost

Dela köttet i grytbitar och stek det. Tillsätt kryddor, vin och krossade tomater och låt småkoka i ca 2 timmar. Tillsätt sedan risoni och vattnet och låt koka i ca 10 minuter . Tärna fetaosten och strö över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar