onsdag 16 juni 2010

Sangria




  • 2 stora apelsiner (tvättade), den ena skivade och den andra pressade
  • 1 stor citron (tvättade), skivade
  • 1 persika
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 flaska rödvin
  • 1 dl Cointreau
  • 1 dl Konjak
  • ½ dl Gin
  • ½ dl Grenadin (kan uteslutas)
  • 1 l sprite
Gör så här:

  1. Tar apelsin och citron skivor i en stor bringare eller bunke, tillsätt sockret och mosa försiktigt med en träsked, bara tills frukten släpper juice men inte är totalt mos och sockret är upplöst (ca en minute). Låt stå och dra.
  2. Blanda vin, Cointreau, Konjak, Gin, Grenadin och den pressade apelsinen.
  3. Blanda ner frukterna. Låt stå och dra minst 2 timmar.
  4. Innan servering rör i Sprite och lägg i isbitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar