onsdag 20 oktober 2010

Kycklinggryta med äpple och vitlök

4 portioner
500 g kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
2 äpple
salt, peppar
1/2 tsk torkad timjan
1 msk redning, maizena
Gör så här:
1. Strimla kycklingen och stek i en stekpanna med smör. Skala, dela och skiva löken och låt fräsa med kycklingen ett par minuter.
2. Pressa i vitlöken och späd med fond, vatten och grädde. Koka i 10 minuter.
3. Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg ner i grytan och koka i 5 minuter.
4. Krydda med salt, peppar och timjan och red av grytan. Koka i 3 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar