söndag 19 juni 2011

Brytbröd med pesto

25 jäst
5 dl kallt vatten
2 1/2 msk olivolja
1 tsk strösocker
13 vetemjöl
2 tsk salt
1 dl pesto
Flingsalt

Gör så här:
Lös jästen i kallt vatten. Tillsätt olivolja, socker och vetemjöl och arbeta i 15 min i maskin. Tillsätt saltet och kör någon minut till. Plasta in degen och jäs i minst 2 timmar (ev under hela natten).
Smörj en oval ugnsfast form med olivolja. Kavla ut degen till en rektangel (ca 20x40 cm). Bred pesto över halva och vik den andra halvan över. Skär ut 16 strimlor. Vrid ihopa varje bit till en knut och läg dem tätt ihopa i forman. Spreja vatten över och strö på flingsalt.
Sätt ugnen på 200 grader och låt brödet jäsa medan ugnen blir varm.
Grädda i ca 30 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar