Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 500 g falukorv
- 1 gul lök
- 2 msk smör eller margarin
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk dijonsenap
- 1 förp krossade tomater (à 500 g)
- 1 1/2 msk frysta örtkryddor Provencale (kan uteslutas)
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
Gör så här
- Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
- Strimla korven. Skala och finhacka löken.
- Bryn korven i matfettet. Tillsätt lök och tomatpuré. Stek tillsammans ca 1 minut och tillsätt tomatkross, dijonsenap, örter och grädde.
- Krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop ca 15 minuter.
- Servera stroganoffen med ris eller annat gryn.
Näringsvärde
- ENERGI:2858 kJ/682 kcal
- PROTEIN:19,4 g
- KOLHYDRAT:61,6 g
- FETT:39,3 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar