måndag 14 april 2014

Saffranssill


Ingredienser:
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag från sillen
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket saffran (à 0,5 g)
ev 1 vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
400 g inlagda sillfiléer

Så här gör du:
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar