Mammas filmjölksbröd
2 bröd:
- 6dl vetemjöl
- 4dl grahamsmjöl
- 2dl grovt rågmjöl
- 1tsk salt
- 1dl solrosfrön
- 1dl linfrön
- 1dl hela torkade aprikoser
- 1dl russin
- 1dl hasselnötter
- 1liter filmjölk
- 2 tsk bikarbonat
- 2 tsk bakpulver
- 2dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175grader Blanda ihop allt torrt i en bunke,nötterna kan grovhackas eller användas hela. Blanda ihop filmjölk med bikarbonat, bakpulver och sirap. Tillsättmjölblandningen och rör mkt försiktigt till en jämn tjock smet. Smörj 2 1½liters formar väl,fyll på smeten och strö över mjöl. Grädda i nedre delen 1½ timme. Täck med folie om de blir förmörka. Stjälp upp bröden på galler o låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar