söndag 12 september 2010

Mammas filmjölksbröd


2 bröd:

  • 6dl vetemjöl
  • 4dl grahamsmjöl
  • 2dl grovt rågmjöl
  • 1tsk salt
  • 1dl solrosfrön
  • 1dl linfrön
  • 1dl hela torkade aprikoser
  • 1dl russin
  • 1dl hasselnötter
  • 1liter filmjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175grader Blanda ihop allt torrt i en bunke,nötterna kan grovhackas eller användas hela. Blanda ihop filmjölk med bikarbonat, bakpulver och sirap. Tillsättmjölblandningen och rör mkt försiktigt till en jämn tjock smet. Smörj 2 1½liters formar väl,fyll på smeten och strö över mjöl. Grädda i nedre delen 1½ timme. Täck med folie om de blir förmörka. Stjälp upp bröden på galler o låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar