onsdag 8 december 2010

Köttsoppa


Soppa till ca 10 personer

3
l vatten
1 kg högrev/fransyska eller liknande
2 st lök
1 st purjolök (det vita)
1 bit rotselleri
1 kålrot
5 st morötter
6 potatisar
1 paket gröna ärtor
15 st vitpepparkorn
1 kvist timjan
4 lagerblad
3 buljongtärningar

Gör så här

1. Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Lägg i köttet.

2. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1 timma. Skumma bort ev skum med en hålslev.

3. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.

4. Lägg i rotfrukterna och koka knappt mjuka, cirka 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter.

5. Servera gärna med en bit nybakat bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar