måndag 2 april 2012

Ansjovisrulle


50 gram
1 dl
3 dl
2 dl
1 msk
3 st
0,5 tsk

Fyllning
3 st
50 gram
1 burk(ar)
1 dl
3 dl









Tillagning

6 - 8 portioner

1. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet. Späd med mjölk och grädde, koka upp under vispning och låt puttra 4–5 minuter. Ta av från plattan, rör ner ansjovisspadet och smaka av med peppar.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra ett bakplåtspapper noga och lägg i en långpanna, ca 30x40 cm.

3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna hårt. Rör ner äggulorna en och en i såsen och rör ner bakpulvret. Vänd ner vitorna.

4. Bred ut smeten i långpannan och grädda i 10–12 minuter till den har fått fin färg. Låt svalna och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper.

5. Hacka löken och fräs den i smöret tills den mjuknar utan att få färg. Låt ansjovisen rinna av och dela den i småbitar.

6. Fördela lök, ansjovis och dill på den uppstjälpta kakan. Strö över 2 dl av osten och rulla ihop som en rulltårta.

7. Vid serveringen: Strö resten av osten över och gratinera i ugnen 10–15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar