tisdag 3 april 2012

Panerad fisk med remouladsås och ärtor


1 kg
600 gram
2 st
1 kruka(or)
150 gram
2 msk
2 dl
1 st
2 dl
300 gram








Tillagning

1. Koka 1 kg potatis och skär 1 citron i 6 st klyftor.

2. Hacka 150 gram cornichons ca 12-14 st och 2 msk kapris. Blanda med 2 dl creme fraiche och tillsätt saften från 1 klyfta citron. Smaka av med 1 nypa salt och peppar. Ställ kallt i kylen.

3. Ta fram 2 st djupa tallrikar. Vispa upp 2 st ägg i den ena tallriken och blanda 2 dl ströbröd med ¾ tsk salt, 3 krm svartpeppar och 1 kruka finhackad dill i den andra tallriken.

4. Skär fisken i lagom stora bitar och vänd först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp en panna med 1 msk olja och 1 msk smör. Stek fisken gyllenbrun på båda sidor.

5. Värm 300 gram ärtor i lite vatten i en kastrull på spisen.

6. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, remouladsås, ärtor och en citronklyfta.


Näringsvärde:

636 KCAL
24 gram fett
43 gram protein
56 gram kolhydrater

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar