1 kg |
600 gram |
2 st |
1 kruka(or) |
150 gram |
2 msk |
2 dl |
1 st |
2 dl |
300 gram |
Tillagning
1. Koka 1 kg potatis och skär 1 citron i 6 st klyftor.
2. Hacka 150 gram cornichons ca 12-14 st och 2 msk kapris. Blanda med 2 dl creme fraiche och tillsätt saften från 1 klyfta citron. Smaka av med 1 nypa salt och peppar. Ställ kallt i kylen.
3. Ta fram 2 st djupa tallrikar. Vispa upp 2 st ägg i den ena tallriken och blanda 2 dl ströbröd med ¾ tsk salt, 3 krm svartpeppar och 1 kruka finhackad dill i den andra tallriken.
4. Skär fisken i lagom stora bitar och vänd först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp en panna med 1 msk olja och 1 msk smör. Stek fisken gyllenbrun på båda sidor.
5. Värm 300 gram ärtor i lite vatten i en kastrull på spisen.
6. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, remouladsås, ärtor och en citronklyfta.
2. Hacka 150 gram cornichons ca 12-14 st och 2 msk kapris. Blanda med 2 dl creme fraiche och tillsätt saften från 1 klyfta citron. Smaka av med 1 nypa salt och peppar. Ställ kallt i kylen.
3. Ta fram 2 st djupa tallrikar. Vispa upp 2 st ägg i den ena tallriken och blanda 2 dl ströbröd med ¾ tsk salt, 3 krm svartpeppar och 1 kruka finhackad dill i den andra tallriken.
4. Skär fisken i lagom stora bitar och vänd först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp en panna med 1 msk olja och 1 msk smör. Stek fisken gyllenbrun på båda sidor.
5. Värm 300 gram ärtor i lite vatten i en kastrull på spisen.
6. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, remouladsås, ärtor och en citronklyfta.
Näringsvärde:
636 KCAL
24 gram fett
43 gram protein
56 gram kolhydrater
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar