torsdag 12 april 2012

Fiskburgare med kaviardressin


  • 4 port
  • 400 g tinad torskfile
  • 4 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk hackad dill eller persilja
  • 1 msk smör
Dressing:
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaviar
Tillbehör:
  • 3 skivade tomater
  • 50 g skivad inlagd eller färsk gurka
  • 2 dl blandade salladsblad
  • 1 dl groddar eller skott
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

Blanda ingredienserna till dressingen.

Låt fisken rinna av och skär den i bitar. Kör den till färs i matberedare, först med salt och sedan med ägg, potatismjöl, vitpeppar och kryddgrönt. (Eller hacka fisken fint och blanda med övriga ingredienser.) Forma fyra biffar.

Hetta upp fettet i en stekpanna och stek dem på svag värme, ca 2 minuter per sida.

Varva burgare med grönsaker i brödet, servera med dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar