- 4 port
- 400 g tinad torskfile
- 4 krm salt
- 1 ägg
- 1 msk potatismjöl
- 0,5 krm vitpeppar
- 1 msk hackad dill eller persilja
- 1 msk smör
Dressing:
- 1 dl gräddfil
- 2 msk kaviar
Tillbehör:
- 3 skivade tomater
- 50 g skivad inlagd eller färsk gurka
- 2 dl blandade salladsblad
- 1 dl groddar eller skott
- 4 hamburgerbröd
Gör så här
Blanda ingredienserna till dressingen.
Låt fisken rinna av och skär den i bitar. Kör den till färs i matberedare, först med salt och sedan med ägg, potatismjöl, vitpeppar och kryddgrönt. (Eller hacka fisken fint och blanda med övriga ingredienser.) Forma fyra biffar.
Hetta upp fettet i en stekpanna och stek dem på svag värme, ca 2 minuter per sida.
Varva burgare med grönsaker i brödet, servera med dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar