tisdag 3 april 2012

Chiligryta med kyckling och chorizo

Jättegod gryta som kan serveras till pasta, ris, bulgur eller quinoa.

400 gram
1 msk
1 st
1 st
1 st
2 msk
5 dl
1 st
1 tsk
1 krm
1 tsk
3 dl
6 dl









Tillagning

1. Skär kycklingen i bitar och korven i slantar. Skär paprikan i bitar och hacka vitlöken. Fräs kyckling och korv i oljan.

2. Tillsätt paprikan, vitlök när kycklingen fått lite färg. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, buljong och kryddor. Låt koka 15 minuter. Tillsätt bönor och låt koka upp. Servera med bulgur och en klick crème fraiche.

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Börje Thuresson/ Aftonbladet
Rekvisita: Ellvera, Duka

Näringsinnehåll:
Kalorier: 435 kcal
Kolhydrater: 37 g
Protein: 38 g
Fett: 13 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar