Färsbiff med morotstzatsiki
Ingredienser
Tzatziki
Till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 250˚C.
- Tvätta och klyfta potatisen (eller andra rotfruker) lägg i en ugnsform och tillsätt lite olivolja, salta och in i ugnen i ca 40 min
- Blanda färsen med salt, peppar, ströbröd, fond och vatten. Forma till stora biffar, 1 per portion.
- Bryn biffarna i hälften av matfett i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek klart i ugnen i ca 8 min.
- Tzatziki: Skala och riv morötterna. Pressa vitlöken i yoghurten och blanda i morötterna. Smaksätt med salt och peppar.
- Skiva tomaterna och skalad rödlök, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.
- Servera biffarna med tzatsiki, tomatsallad och ugnsrostade potatis.
Näringsvärde
- ENERGI:2771 kJ/663 kcal
- PROTEIN:31,1 g
- KOLHYDRAT:58 g
- FETT:33 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar