tisdag 3 april 2012

Färsbiff med morotstzatsiki


Ingredienser

Tzatziki

Till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250˚C.
  2. Tvätta och klyfta potatisen (eller andra rotfruker) lägg i en ugnsform och tillsätt lite olivolja, salta och in i ugnen i ca 40 min
  3. Blanda färsen med salt, peppar, ströbröd, fond och vatten. Forma till stora biffar, 1 per portion.
  4. Bryn biffarna i hälften av matfett i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek klart i ugnen i ca 8 min.
  5. Tzatziki: Skala och riv morötterna. Pressa vitlöken i yoghurten och blanda i morötterna. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Skiva tomaterna och skalad rödlök, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.
  7. Servera biffarna med tzatsiki, tomatsallad och ugnsrostade potatis.

Näringsvärde

  • ENERGI:2771 kJ/663 kcal
  • PROTEIN:31,1 g
  • KOLHYDRAT:58 g
  • FETT:33 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar