torsdag 12 april 2012

Yoghurtpannacotta med rabarberkompott


  • PORTIONER: 6

Ingredienser

Rabarberkompott

Gör så här

  1. Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
  3. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
  4. Fyll i 6 små glas eller formar (för 6 port). Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.

  5. Kompott: Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. Koka ihop till en kompott, ca 7 minuter.
  6. Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten vid servering. Garnera med mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar