Yoghurtpannacotta med rabarberkompott
Ingredienser
Rabarberkompott
Gör så här
- Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
- Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
- Fyll i 6 små glas eller formar (för 6 port). Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.
- Kompott: Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. Koka ihop till en kompott, ca 7 minuter.
- Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten vid servering. Garnera med mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar