måndag 2 april 2012

Key Lime Pie med knäckigt skal


Key Lime Pie, en klassisk dessert från Key West utanför Miami. Så här bakar du en läcker Key Lime Pie, sött och syrligt och underbart gott.

INGREDIENSER: 6 port

1,5 dlgrovt ströbröd av valfritt fullkornsknäcke, kör fint i mixer
100 gosaltat smör
2,5 dlfarinsocker
1 tskkanel
1,25 dlrostade mandlar, finhackade
1 tskvaniljsocker

KEY LIME-KRÄM:

400 gkondenserad mjölk
6 stäggulor
6 stlimefrukter, saft från
2 msklimeskal, rivet
limeskivor

Tillagning

1 Värm upp ugnen till 175º.
2 Blanda alla ingredienser och tryck ut blandningen i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan kallna.
Krämen:
1 Vispa kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och limeskal över vattenbad i 8 minuter eller tills krämen tjocknat. Dra skålen från värmen och häll krämen i pajskalet. Låt pajen kallna i kylskåpet.
2 Dekorera med limeskivor före serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar