Key Lime Pie, en klassisk dessert från Key West utanför Miami. Så här bakar du en läcker Key Lime Pie, sött och syrligt och underbart gott.
INGREDIENSER: 6 port
| 1,5 dl | grovt ströbröd av valfritt fullkornsknäcke, kör fint i mixer |
|---|---|
| 100 g | osaltat smör |
| 2,5 dl | farinsocker |
| 1 tsk | kanel |
| 1,25 dl | rostade mandlar, finhackade |
| 1 tsk | vaniljsocker |
KEY LIME-KRÄM:
| 400 g | kondenserad mjölk |
|---|---|
| 6 st | äggulor |
| 6 st | limefrukter, saft från |
| 2 msk | limeskal, rivet |
| limeskivor |
Tillagning
1 Värm upp ugnen till 175º.
2 Blanda alla ingredienser och tryck ut blandningen i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan kallna.
2 Blanda alla ingredienser och tryck ut blandningen i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan kallna.
Krämen:
1 Vispa kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och limeskal över vattenbad i 8 minuter eller tills krämen tjocknat. Dra skålen från värmen och häll krämen i pajskalet. Låt pajen kallna i kylskåpet.
2 Dekorera med limeskivor före serveringen.
2 Dekorera med limeskivor före serveringen.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar