Ingredienser
- 2 paket bacon (à 140 g)
- 1 liten purjolök
- 8 ägg
- 8 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- lingonsylt
- råkostsallad (på riven kålrot, morot och apelsin)
Gör så här
- Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
- Skölj och strimla purjolök och fördela i pannan. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, bakpulver och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
- Häll smeten över bacon och purjo i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
- Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad på riven kålrot, morot och apelsin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar