tisdag 3 april 2012

Chorizosoppa / Chorizogryta


Du behöver till 4 portioner :
600 gram chorizokorv
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
smör
3 morötter
3-4 potatisar
ev. Palsternacka
7- 8 dl vatten
En skvätt Köttfond eller buljong
1 / 2 dl chilisås
Färsk hackad persilja

Serveringstips : en klick creme fraiche och vitlöksbröd


Gör så här :
Skär lagom grytbitar av korven. Stek dem om du vill ha lite yta på dem.
Finhacka löken , Slanta potatis och morötter och palsternacka.
Fräs dessa i smör i en djup kastrull, men de ska inte få för mycket färg.
Tillsätt vatten, chilisås och fonden. Häll i korven.
Koka upp och låt sjuda tills rotfrukterna är mjuka.
Toppa med färsk persilja.
Serveras tillsammans med mycket vitlöksbröd och lite creme fraiche

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar